Archiv

PeopletoPeople

Grensoverschrijdende project? Al aan 'People to People' gedacht?

Nederlanders en Duitsers kunnen samen meer bereiken! Daarvan is de Euregio Rijn-Waal overtuigd en daarom ondersteunt zij vele uiteenlopende grensoverschrijdende activiteiten in het Nederlands-Duitse grensgebied. Speciaal voor kleinschalige activiteiten heeft de Euregio Rijn-Waal een laagdrempelig subsidieprogramma ontwikkeld: People to People.

People to People is bedoeld voor activiteiten, die gezamenlijk georganiseerd worden door Nederlandse en Duitse onderwijsinstellingen, bedrijven, verenigingen, organisaties en lokale of regionale overheden en instanties.

Met People to People ontvangen initiatieven tot € 25.000 subsidie (max. 50% van de totale kosten). Voor kleinere, kortlopende activiteiten is er een vereenvoudigde aanvraagprocedure voor subsidies tot max. € 1000,-. Deze subsidies lopen onder de naam “mini-projecten”.

Op www.euregio.org/peopletopeople vindt u meer informatie over deze subsidiemogelijkheden.

Voor veel verenigingen, onderwijsinstellingen en andere organisaties is deze subsidieregeling een mooie stimulans gebleken om activiteiten met onze oosterburen te organiseren. Helaas is deze regeling in het Arnhemse nog niet zo bekend. Dit is jammer. Vandaar deze oproep om de regeling actief onder de aandacht te brengen.

Wanneer er een idee is voor een grensoverschrijdend project, neem dan contact op met het secretariaat van de Euregio Rijn-Waal (Emmericher Straße 24, 47533 Kleve, +49-2821-79300 of Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!. Al onze medewerkers spreken Nederlands en wij staan u graag met raad en daad ter zijde bij het indienen van uw projectaanvraag, de afwikkeling van uw project en het zoeken naar geschikte partners in het buurland.

 

Kontaktieren Sie uns

Niederländisch-Deutscher Businessclub Kleve

Siemensstraße 31
D-47533 Kleve

Fon: +49 (0)2821/ 77 57 0
Fax: +49 (0)2821/ 77 57 75
E-Mail: businessclub@denis.org