Archiv

"Theo Jacobs wint Euregio Rijn-Waal Erepenning 2012"

Theo Jacobs wint Euregio Rijn-Waal Erepenning 2012

 

 

De voorzitter van de Euregio Rijn-Waal, de heer Ulrich Francken reikte tijdens de eindejaarsbijeenkomst de Euregio Rijn-Waal Erepenning 2012 uit aan Theo Jacobs. Theo Jacobs ontvangt de Erepenning voor zijn niet aflatende inzet voor de grensoverschrijdende samenwerking en het leggen van Nederlands-Duitse contacten en netwerken.

Bruggenbouwer
De heer Francken gaf aan dat de Euregio Rijn-Waal Theo Jacobs als een echte bruggenbouwer heeft leren kennen. Voor Nijmegen, het UMC St Radboud en de regio heeft de heer Jacobs zich altijd voor een intensivering van de contacten tussen Nederland en Duitsland in gezet, en nog steeds. Vele jaren lang heeft hij er zowel op ambtelijk en bestuurlijk niveau alsook bij het bedrijfsleven op succesvol op aangedrongen een blik over de grens te werpen. Overal ziet de heer Jacobs mogelijkheden voor grensoverschrijdende samenwerking en schroomt hij niet om partijen met elkaar in contact te brengen. Met veel mooie projecten tot gevolg.

Betrokkenheid
"Zonder zijn persoonlijke betrokkenheid, visie en zendingsbewustzijn had Theo Jacobs nooit zo succesvol andere mensen had kunnen overtuigen”, zegt Francken. Dit brengt de heer Jacobs ook al adviseur van de Raad van Bestuur van het UMC St Radboud dagelijks in de praktijk.

Kernwaarden
De heer Jacobs reageerde zeer verheugd op deze woorden en gaf aan bijzonder trots op de Erepenning te zijn. In zijn dankwoord bevestigde de heer Jacobs, dat zijn jeugd voor hem vormend is geweest: “In de winkel van mijn ouders leerde ik al op jonge leeftijd, dat het belangrijk is om altijd belangstellend, beleefd en behulpzaam te zijn. Dit zijn de kernwaarden die later altijd in mijn werk heb geprobeerd toe te passen en die cruciaal zijn bij het leggen van duurzame contacten”. De Erepenning geeft Theo Jacobs hierin gelijk.   Grensoverschrijdend
De erepenning wordt jaarlijks wisselend aan een Nederlandse of Duitse inwoner van de Euregio Rijn-Waal uitgereikt, die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de grensoverschrijdende samenwerking.

 

      

Kontaktieren Sie uns

Niederländisch-Deutscher Businessclub Kleve

Siemensstraße 31
D-47533 Kleve

Fon: +49 (0)2821/ 77 57 0
Fax: +49 (0)2821/ 77 57 75
E-Mail: businessclub@denis.org